Vremenska prognoza za četvrtak i petak

4

U četvrtak na petrovačkom području oblačno sa snijegom koji će uz osjetno zahlađenje i okretanje vjetra na sjeveroistočne smjerove početi padati već u ranim jutarnjim satima. U ostatku BiH u početku kiša, koja će poslijepodne i navečer posvuda preći u snijeg. U većini mjesta u BiH formirat će se snježni pokrivač. U Bosanskom Petrovcu može se očekivati od 15 do 25 cm snijega do petka ujutro, uz povremeno jake udare sjeveroistočnog vjetra, koji će dodatno povećavati osjećaj prave zimske hladnoće. Vozači bi mogli imati poteškoća, posebno po nama dobro poznatim prevojima, Ripački klanac, Oštrelj i Lanište. U ostalim krajevima BiH uglavnom od 5 do 15 cm snijega.

I u petak oblačno sa snijegom, koji će biti dosta slabijeg intenziteta u odnosu na četvrtak. Bit će dosta hladno, u Petrovcu i jutarnja i dnevna temperatura ispod 0°C.

Vjerujem da oni koji su nas čitali prethodnih dana, spremno dočekuju ovaj zimski udar.

Čitajte nas i dalje i budite u toku sa najnovijim vremenskim aktuelnostima.

 

Ostavi Komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>